АКТУЕЛНОСТИ

 

Обавештавамо вас да ће тема за следећи број часописа Српска политичка мисао носити назив ,,КОСОВО И МЕТОХИЈА: НАЦИОНАЛНО И ПОЛИТИЧКО ПИТАЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ“. Имајући у виду актуелна политичка дешавања у Републици Србији и позив на дијалог по питању Косова и Метохије, часопис Српска политичка мисао жели да допринесе не само анализи овог веома осетљивог проблема, већ и да понуди његова могућа решења. У том смислу ће у следећем броју часописа не само главна тема броја, већ и остале рубрике бити прилагођене управо овом захтеву. Позивамо све заинтересоване да своје радове за наредни број часописа доставе најкасније до 01. новембра 2017. године.

ОДРЖАН ЈЕ НАУЧНИ СКУП: Национални идентитет и религија

Институт за политичке студије је одржао научни скуп чије је одржавање помогло Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије на тему „Национални идентитет и религија“ 05. маја 2013. године у Београду. На скупу је узео учешће велики број реномираних научника из земље и иностранства. Зборник са скупа можете преузети овде.
Национални идентитет и религија

ИЗБОРИ У СРБИЈИ 2012. ГОДИНЕ

Институт за политичке студије је издао тематски зборник под називом ,,Избори у Србији 2012. године: неочекиване промене". Зборник можете преузети овде.
преузмите зборник

ОДРЖАН ЈЕ НАУЧНИ СКУП: (Дез)интеграција држава и идентитет

Институт за политичке студије је одржао научни скуп чије је одржавање помогло Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије на тему „(Дез)интеграција држава и идентитет“ 28-29. априла 2014. године у Београду. На скупу је узео учешће велики број реномираних научника из земље и иностранства. Зборник са скупа можете преузети овде.
Преузмите зборник

ОДРЖАН ЈЕ НАУЧНИ СКУП: НАЦИОНАЛНИ ИДЕНТИТЕТ И МЕЂУНАРОДНЕ ИНТЕГРАЦИЈЕ

Институт за политичке студије је одржао научни скуп чије је одржавање помогло Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије на тему „НАЦИОНАЛНИ ИДЕНТИТЕТ И МЕЂУНАРОДНЕ ИНТЕГРАЦИЈЕ“ 25-26. маја 2015. године у Београду. На скупу је узео учешће велики број реномираних научника из земље и иностранства. Зборник са скупа можете преузети овде.
Преузмите зборник

Изашли први бројеви часописа у 2015. години

Институт за политичке студије је издао прве бројеве часописа Српска политичка мисао, Политичка ревија и Национални интерес. Детаље можете видети на сајтовима часописа.

ОДРЖАН ЈЕ НАУЧНИ СКУП: Србија, државне и националне последице разбијања Југославије 1991-2011. године

Институт за политичке студије је одржао национални научни скуп чије је одржавање помогло Министарство просвете и науке Републике Србије на тему „Србија, државне и националне последице разбијања Југославије 1991-2011. године“ 02. децембра 2011. године у Београду. На скупу је узело учешће 28 реномираних научника из земље и иностранства. Том приликом је дата детаљна анализа државних и националних последица разбијања Југославије, садашњих трендова, као и будућих проблема који се намећу пред нашом државом. Институт ће у првој половини 2012. године објавити зборник радова у коме ће публиковати радове учесника скупа.

Обавештавамо вас да Институт за политичке студије организује ЈАВНУ НАБАВКУ – Издавачке и штампарске услуге на хонорарној или уговорној основи

Преузмите одлуку о додели уговора
Преузмите уговор

Обавештавамо вас да Институт за политичке студије организује ЈАВНУ НАБАВКУ – Услуге рачуноводства, ревизије и вођења књига

Преузмите одлуку о додели уговора
Преузмите уговор

WEB ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЧАСОПИСА

Поштоване колеге, обавештавамо вас да за сваки од часописа у издању Института за политичке студије постоји засебан сајт на којем можете наћи све потребне информације о њима, као и архиву са досадашњим издањима:

Српска политичка мисао - www.spmbeograd.rs

Serbian Political Thought - www.sptips.rs

Политичка ревија - www.politickarevija.rs

Национални интерес - www.nacionalniinteres.rs

ИПС, Светозара Марковића 36,Београд, тел: 011/334-9204, факс: 011/334-9202, email: ipsbgd@eunet.rs